Του Δ.Ι.
ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΗ

“Έφυγε” ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσεραϊκός και, επί σειράν ετών, πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής >>>

 

Ήταν 1987. Είχα επιστρέψει από φαντάρος κι εργαζόμουν στην Αθλητική Ηχώ. Είχα πάει στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής (τότε στεγάζονταν στη Διαγώνιο –επί της Παύλου Μελά) για να πάρω την πρόσκλησή μου, ώστε να καλύψω δημοσιογραφικά το παιχνίδι της Κυριακής: Ηρακλής – Ολυμπιακός. Τότε δεν υπήρχαν διαπιστεύσεις, ούτε ήταν ελεύθερη η είσοδος στους δημοσιογράφους. Κάθε ΠΑΕ ρύθμιζε την είσοδο των δημοσιογράφων όπως ήθελε και η ΠΑΕ Ηρακλής κρατούσε καταστάσεις με ονόματα. Στα μεγάλα ντέρμπι εξέδιδε προσκλήσεις.

Η πρόσκλησή μου δεν ήταν υπογραμμένη κι ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, με έστειλε στον πρόεδρο. Ο Θεοδωρίδης, αγχωμένος, καθόταν πίσω από το γραφείο. Με κοίταξε, από πάνω ως κάτω, υπέγραψε και με ρώτησε: “Πώς το βλέπεις το παιχνίδι”;

-Θα κερδίσουμε, πρόεδρε, του απάντησα.

Μισοχαμογέλασε, κούνησε το κεφάλι και ψιθύρισε: “Δύσκολα… Κοσκωτάς είναι αυτός…”

Την Κυριακή ο Ηρακλής κέρδισε. Είχε κάνει ένα παιδαριώδες πέναλτι ο Μπανιώτης (σήκωσε τη μπάλα με τα χέρια μέσα στην περιοχή, λέγοντας πως άκουσε ένα σφύριγμα από την εξέδρα), αλλά γενικά ο Ηρακλής ήταν καλύτερος. Κέρδισε 3-2. Ήταν η εποχή του Χατζηπαναγή, του Κωφίδη, του Παπαϊωάννου, του Γιώργου Παπαδόπουλου, του Αδάμου, του Τουντζιάρη και άλλων (θα ξεχάσω πολλούς γι αυτό σταματάω την ονοματολογία). Με τη λήξη κατεβαίναμε προς τα αποδυτήρια. Τότε από τα δημοσιογραφικά, περνούσες στα επισήμων, κατέβαινες την εσωτερική σκάλα με τις προτομές του Καυτανζόγλου κι έμπαινες στην αίθουσα του ισογείου, που δινόταν οι συνεντεύξεις. Στα σκαλιά ήρθα τετ-α-τετ με τον Θεοδωρίδη. Με κοίταξε και είπε: “Είσαι γουρλής”!

-Και… ΠΑΟΚτσής, πρόσθεσα.

Ήταν η εποχή –ακόμη- που οι ΠΑΟΚτσήδες, όταν δεν έπαιζε Θεσσαλονίκη η ομάδα τους, πήγαιναν σύσσωμοι Καυτανζόγλειο, για να δουν το Χατζηπαναγή και την παρέα του… Άλλες εποχές.

Ο Θεοδωρίδης “έφυγε”, χθες, από κοντά μας.

Απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 66 ετών. Ήταν ένας από τους παλαιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός είχε εισαχθεί εδώ και καιρό σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με λοίμωξη του αναπνευστικού, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη και να μην έχει επαφή με το περιβάλλον.

Ο Πέτρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 16 Μαΐου 1947. Πριν την ενασχόλησή του με τον Πανσερραϊκό διατέλεσε για 18 χρόνια πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, ενώ επί σειρά ετών υπήρξε αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ και για περίπου τρεις μήνες πρόεδρός της.

Στην είδηση του θανάτου του η Ένωση της Β΄-Γ΄ Εθνικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της FOOTBALL LEAGUE OΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του πρώην προέδρου και νυν αντιπροέδρου της ΕΝΩΣΗΣ και προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Πέτρου Θεοδωρίδη, καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η απώλεια του Πέτρου Θεοδωρίδη, ο οποίος υπηρέτησε το ποδόσφαιρο 30 και πλέον χρόνια, προκαλεί θλίψη και συγκίνηση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια. Η διοργανώτρια αποφάσισε σαν ελάχιστο φόρο τιμής να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, οι ποδοσφαιριστές να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στους αγώνες της 32ης αγωνιστικής και αύριο, ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας, η διοργανώτρια να παραμείνει κλειστή».

Λίγο αργότερα ακολούθησε και η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«O πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Πέτρου Θεοδωρίδη και απευθύνουν στους οικείους του και την αθλητική οικογένεια των Σερρών θερμά συλλυπητήρια. Η απώλεια του Πέτρου Θεοδωρίδη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Super League θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του».