Ικανοποίηση από την απορρόφηση κοντυλίων του προγράμματος - Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας >>>

Σύσκεψη με στόχο την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ, που είναι ενταγμένα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, και το σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ήδη ενταγμένων έργων και καθορίστηκαν οι ενέργειες που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της υλοποίησής τους. Καταγράφτηκαν τα προβλήματα και οι φορείς που συμμετείχαν έκαναν λόγο για «απίστευτη γραφειοκρατία» που μπλοκάρει κάθε επένδυση.

Ακολούθησε διαβούλευση αναφορικά με την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 και τους άξονες προτεραιότητας που θα επιλεγούν για την Κεντρική Μακεδονία.

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και το σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου παρείχε η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Αγγελική Ωραιοπούλου. Σύμφωνα με την κ. Ωραιοπούλου, η απορρόφηση κονδυλίων κρίνεται ικανοποιητική, αφού ήδη έφθασε στο 52%

Όπως έγινε γνωστό, στο νομό Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη 169 έργα, ύψους 494 εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.