dendropotamos_rema_01.jpg

Τι γίνεται και τι… δεν γίνεται – Ευθύνες στην ΕΥΑΘ για την εξυγίανση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου από τους δημάρχους της περιοχής – Τι απάντησε ο γ.γ. Δημοσίων Έργων >>>

 

Επτά «αγκάθια» που, αν ξεπεραστούν, θα αλλάξουν την όψη της δυτικής Θεσσαλονίκης, συζήτησαν, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, σήμερα το μεσημέρι, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Κορδελιού – Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης. Κι όπως διαπιστώθηκε, σε εκδήλωση που έγινε με θέμα «Δυτική Θεσσαλονίκη – Προοπτικές Ανάπτυξης», στο κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής», στους Αμπελόκηπους, κάποια από αυτά τα αγκάθια… ξεριζώνονται.

Όπως δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, στον κ. Σιμόπουλο τέθηκαν τα εξής προβλήματα:

1. Το ζήτημα των στρατοπέδων,

2. η διευθέτηση του ρέματος του Δενδροποτάμου και η εξυγίανση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού,

3. η συνέχιση της ανάπλασης της οδού Μοναστηρίου,

4. η δημιουργία υπόγειας οδού κάτω από τις γραμμές του τρένου στην Αγία Παρασκευή,

5. η επέκταση του μετρό προς τον Εύοσμο,

6. το πρόβλημα σχολικής στέγης και

7. ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 της περιφερειακής οδού.

Οι δήμαρχοι ζήτησαν να παραχωρηθούν, οριστικά και αμετάκλητα, τα στρατόπεδα στους δήμους και να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης οι μελέτες αξιοποίησης «για να μη μείνουν άδεια κουφάρια», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου, να εξυγιανθεί το δυτικό θαλάσσιο μέτωπο που «είναι ντροπή για τη Θεσσαλονίκη» όπως τόνισαν και να χρηματοδοτηθούν τα έργα σε Μοναστηρίου, Λαχαναγορά και Μενεμένη στον ΟΣΕ.

dytiko__thalassio_metwpo_1.jpg

Ειδικά για το πρόβλημα της διευθέτησης του ρέματος στο Δενδροπόταμο και της εξυγίανσης του θαλάσσιου μετώπου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως το Δέλτα του Αξιού, επέρριψαν ευθύνες στην ΕΥΑΘ. «Είναι μεγάλη η ολιγωρία της εταιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων διαβεβαίωσε τους δημάρχους πως τα έργα θα συνεχιστούν. Ήδη, όπως υπογράμμισε, δημοπρατήθηκαν οι ανισόπεδοι κόμβοι της περιφερειακής, άρχισε η εκτέλεση του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη Λαχαναγορά, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της υπόγειας διάβασης κάτω από τις γραμμές του τρένου στη Μενεμένη.

Για τη σχολική στέγη ο κ. Κυρίζογλου παραδέχτηκε πως, στο δήμο του εκτελούνται έργα σε τρία σχολεία και, αναμένεται να δημοπρατηθούν έργα σε άλλα δύο.

Όσο για το ζήτημα των στρατοπέδων, στην εκδήλωση φάνηκε πως ο γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος σήκωσε… τα χέρια ψηλά και οι δήμαρχοι υπογράμμισαν πως, μπορεί να παραχωρήθηκε ένα μικρό μέρος τους, όμως, παραμένει το θέμα με τα στρατόπεδα Καρατάσιου, Ζάκα και Παύλου Μελά.