olth_04Η κινεζική εταιρεία Χάτσινσον επανέρχεται δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διασφαλίσει προνομιακή θέση στο λιμάνι της. Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα voria.gr. >>>

Επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι Κινέζοι έχουν πλησιάσει και πάλι την ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να πληροφορηθούν πότε και πώς θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Άλλωστε, κινεζικός κολοσσός, το καλοκαίρι του 2008, είχε φθάσει μια ανάσα πριν αναλάβει τη διαχείρση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι κατ' αρχήν δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται από την προοπτική της συνένωσης όλων των υπό πώληση λιμένων υπό μία Ανώνυμη Εταιρία, στην οποία θα μπορούν να αποκτήσουν συμμετοχή όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Όμως, μετά από εξηγήσεις που τους δόθηκαν, σχετικά με το διακριτό αυτής της συμμετοχής, ανά περίπτωση, το ενδιαφέρον τους αναθερμάνθηκε και τώρα πιέζουν προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών.