Χρέωση με το λεπτό και πληρωμή μέσω... smartphones και προπληρωμένων καρτών - Τι ανακοίνωσε η διοίκηση του δήμου για το 2014 >>>


Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, σκοπεύει να εφαρμόσει, από τις αρχές του 2014, η διοίκηση του δήμου.

Το σύστημα βασίζεται σε μελέτη του Ινστιτούτου Μεταφορών και θα διαμορφωθεί έπειτα από διαβόύλευση στις δημοτικές κοινότητες και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Σύμφωνα με λεπτομέρειες που παρουσιάστηκαν, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με το νέο σύστημα, θα γίνεται ηλεκτρονική και διαδικτυακή καταγραφή των θέσεων στάθμευσης οι οποίες θα χωρίζονται, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες εκτός της Τριανδρίας, σε δύο ζώνες: Στη ζώνη στάθμευσης μόνιμων κατοίκων και στη ζώνη στάθμευσης επισκεπτών. Θα καταργηθούν οι κερματοδέκτες που υπάρχουν, αυτήν τη στιγμή, στους δρόμους της πόλης και η χρέωση θα γίνεται, είτε με προπληρωμένη κάρτα, είτε μέσω κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, η χρονοχρέωση θα είναι ανά λεπτό κι όχι ανά ώρα, όπως ισχύει τώρα.

Στην υπηρεσία ο δημότης θα εγγράφεται Διαδικτυακά και θα αποκτά προσωπικό κωδικό, με τον οποίο θα πραγματοποιεί και τις πληρωμές. Μάλιστα, για τον έλεγχο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, θα συσταθεί σώμα ελεγκτών.

Όπως δήλωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Χασδάι Καπόν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θανάσης Παπάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλος, ο δήμος εισέπραξε 300.000 ευρώ το 2012 από την ελεγχόμενη στάθμευση και θεωρεί ότι χάνει αρκετά χρήματα, καθώς πολλά από τα μηχανήματα είναι χαλασμένα και δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αποδίδουν το αντίτιμο.