louketa_01_thumb
Φως στο τούνελ μετά το 2013 βλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – Τι δηλώνει ο διευθυντής έρευνας του ΙΟΒΕ >>>

 

Μόνον άμβλυνση της απαισιοδοξίας δείχνουν τα στοιχεία των ερευνών του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Δε συνδέεται με την αισιοδοξία η οποιαδήποτε βελτίωση του οικονομικού κλίματος, διευκρίνισε ο διευθυντής έρευνας του ΙΟΒΕ Άγγελος Τσακανίκας, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Για τον κ. Τσακανίκα, η έρευνα που έχει τη μορφή βαρόμετρου κι εξελίσσεται εδώ και 30 χρόνια, δείχνει ότι από τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, υπάρχει μια μικρή ανάκαμψη του δείγματος αισιοδοξίας. Υπογράμμισε πως το 6μηνο που τρέχουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ότι οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές κι ότι «ένα μικρό κομμάτι του κόσμου αισθάνεται μικρότερη αβεβαιότητα». Στην ερώτηση αν οι πολίτες συμμερίζονται τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, απάντησε ότι «δε νομίζει κάτι τέτοιο».

Όπως τόνισε ο διευθυντής έρευνας του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, «είμαστε στο χειρότερο σημείο της κρίσης. Όλα τα αρνητικά έχουν συμβεί», είπε χαρακτηριστικά, για να δικαιολογήσει την άμβλυνση της απαισιοδοξίας. «Από το Σεπτέμβριο ίσως να είμαστε καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά, υπολογίζοντας τη βελτίωση στους δείκτες ου τουρισμού και στην επανέναρξη των έργων στους αυτοκινητόδρομους.