Στο ερώτημα «την ανάπτυξη ποιος θα την φέρει;», φιλοδοξεί να απαντήσει το συνέδριο των νέων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο φιλοξενείται σήμερα, 3 Απριλίου 2013, στο αμφιθέατρο τελετών του ΠΑΜΑΚ. >>>


«Η ανάπτυξη δεν είναι μόνον αριθμοί. Δεν κρίνεται μόνον από χρήματα που θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Είναι και πολιτικό και κοινωνικό, πέρα από οικονομικό θέμα», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, Νικόλαος Μυριούνης. Πρόσθεσε πως «η κοινωνία πρέπει να κινηθεί εσωτερικά, καθώς το αίσθημα της αλληλεγγύης είναι πολιτισμός και η παραγωγή πολιτισμού είναι κι αυτό ανάπτυξη».

Για τον κ. Μυριούνη τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας «μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά, στην προσπάθεια ανάπτυξης, αφού σε αυτά οι νέοι έχουν τη δυνατότητα του διαλόγου και της ανάπτυξης νέων ιδεών. Μας κατηγορούν ότι ενδιαφερόμαστε μόνον για τη διασκέδασή μας, αλλά δεν είναι έτσι. Μας απασχολεί το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ως κύριο πρόβλημα την αιμορραγία νέων επιστημόνων προς ξένες χώρες και υπογράμμισε πως «υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα. Αρκεί να αποφασίσουμε πώς θα εκμεταλλευτούμε τη δυναμική των νέων ανθρώπων».

Οι συνεδρίες αρχίζουν στις 2 μ.μ.