megalh_panagia_diamartyria_skoyries_20130408_01.jpg
Την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του αστυνομικού τμήματος Ιερισσού, μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι κάτοικοι σήμερα τα ξημερώματα, αποφάσισε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. >>>

 

Στο αστυνομικό τμήμα εισέβαλαν οι κάτοικοι της Ιερισσού μόλις έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν οι δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 33 ετών. Προξένησαν υλικές ζημιές, καίγοντας έγγραφα και σπάζοντας έπιπλα.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε το πρωί στο Mega ότι το αστυνομικό τμήμα είχε εκκενωθεί και οι αστυνομικοί είχαν πάρει μαζί τους τα όπλα και τα αρχεία του τμήματος. Τόνισε, δε, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί προς όλες τις κατευθύνσεις και πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη «γαλατικού χωριού».
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δύο σπίτια επειδή οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν. Επισήμανε, δε, ότι οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, πολλές από τις οποίες εμπίπτουν στον ευρύτερο χαρακτηρισμό της τρομοκρατίας.
Αναφερόμενος στην ώρα σύλληψης (περίπου 03:30 τα ξημερώματα), ο Ν.Δένδιας τόνισε: «Εκρίθη, κι αν θέλετε την άποψή μου μάλλον καλώς εκρίθη, ότι αν αυτό το ένταλμα εκτελείτο χθες το απόγευμα, δεδομένης της πιθανολογούμενης και προφανούς εκ του αποτελέσματος αντίδρασης των κατοίκων, θα γινόταν μακελειό. Κρίθηκε λοιπόν ότι το σωστό είναι να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι και ορθώς αιφνιδιάστηκαν».
Σε ό,τι αφορά την εισβολή των κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε αστυνομικό τμήμα χωριού και σημείωσε πως φαίνεται ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν να υπάρχει αστυνομικό τμήμα στο χωριό τους. Επιβεβαίωσε, δε, ότι την ώρα της εισβολής των κατοίκων δεν υπήρχε αστυνομικός μέσα στο τμήμα, καθώς επίσης ότι είχαν απομακρύνει όλα τα όπλα και τα αρχεία.