timio_xylo_kypros_20130407_01.jpg

Φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια, δίπλα στην “πράσινη γραμμή” >>>

Την ευλογία του τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Θεσσαλονίκη πήρε από προχθές το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί από διάφορά μέρη της Κύπρου, που πήγαν να προσκηνύσουν στον ιερό ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια (αρχαίο Ιδάλιο) στο δρόμο μεταξύ Λευκωσίας και Λάρνακας.
Η κοινότητα βρίσκεται πολύ κοντά στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός και στο λόφο της ο τουρκικός στρατός έχει μετατρέψει σε φυλάκιο το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού.
Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου μετέφερε στην Κύπρο ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, μαζί με κληρικούς της Επισκοπής του.
Σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο κ. Βαρνάβας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Επιφανίου. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και εν μέσω πλήθους πιστών ο μητροπολίτης Βαρνάβας λιτάνευσε το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, το οποίο είναι από τα Ιεροσόλυμα και βρίσκεται σε ειδική θήκη σε σχήμα Ιερού Ευαγγελίου, ενώ ένας από τους ιερείς έφερε επί της κεφαλής του δίσκο με άνθη και τον Τίμιο Σταυρό.
Στο κήρυγμα του ο κ. Βαρνάβας τόνισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Εκκλησία του Σταυρού και της Αναστάσεως. Αναφέρθηκε στην δύναμη , που δίνει ο Σταυρός του Χριστού στην ζωή των ανθρώπων. Επίσης, μίλησε για τις δύσκολες ώρες, που περνούν , λόγω της οικονομικής κρίσης , Ελλάδα και Κύπρος . Εξέφρασε όμως την πίστη ότι με την χάρη του Θεού τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.