aerodromio_el_venizelos_01.jpg
Δίνονται άλλα 93,7 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση και τη δημιουργία παράλληλου τροχιοδρόμου, ένα χιλιόμετρο μέσα στη θάλασσα >>>

 

Η Κομισιόν ενέκρινε επένδυση 93,7 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, από το Ταμείο Συνοχής για την αναβάθμιση του δεύτερου μεγαλύτερου ελληνικού αεροδρομίου, του Κρατικού Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Το έργο συνίσταται στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων καθώς και του παράλληλου τροχιοδρόμου κατά 1.000 μέτρα προς τη θάλασσα, ώστε να φθάσει σε μήκος τα 3.440 μέτρα.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014 και να λειτουργήσει μέσα στο 2015. Το έργο δημιουργεί άμεσα 181 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και αναμένεται να δημιουργήσει 88 θέσεις εργασίας μετά την υλοποίησή του.

Η επένδυση προέρχεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας». Η συνολική επένδυση είναι ύψους 173,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την απόφαση εγκρίνεται η χρηματοδότηση για τη δεύτερη φάση του έργου (περίοδος 2007 - 2013), ενώ το συνολικό κόστος του έργου κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων προγραμματισμού ανέρχεται σε 230,5 εκατομμύρια ευρώ.