mimoi_01Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ

Μετά το αποκαλυπτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Τύπου Θεσσαλονίκης» για τα κυκλώματα εισαγόμενων Βουλγάρων αθιγγάνων ζητιάνων - το γνωστό ως κύκλωμα «Πεινάω»- που δημοσιεύτηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2013, νέα αποκλειστικά στοιχεία για την δράση των «κυκλωμάτων» έρχονται στο φώς της δημοσιότητας. >>>

Σε μίμους μεταμορφώνονται πλέον ορισμένοι Βούλγαροι αθίγγανοι προκειμένου να βγάλουν τον άρτο τον επιούσιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κέντρο έχουν αυξηθεί κατά κάποιο τρόπου οι ασπροντυμένοι μίμοι που συναντά κανείς σε κομβικά σημεία, ενώ έχουν… μειωθεί τα οι ζητιάνοι με την ταμπελίτσα «Πεινάω». Πράγμα το οποίο δεν αποκλείεται να συνδέεται σύμφωνα με πηγές. Ακόμα σημειώνεται ότι στην πόλη υπάρχουν και οι πραγματικοί ηθοποιοί μίμοι, πραγματικά αξιοθαύμαστοι για τις ικανότητές τους.

Φοράνε όλοι ακριβώς τα ίδια

Σχολιάζοντας το θέμα αυτό πηγές, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ισχύει το ίδιο το οποίο ίσχυε με το θέμα των Βουλγάρων ζητιάνων που κρατούσαν την ίδια ταμπέλα με το μήνυμα «Πεινάω», καθ ότι και στην τωρινή περίπτωση, τα ρούχα που φορούν είναι ακριβώς τα ίδια - σαν να τα έχει σχεδιάσει ο ίδιος άνθρωπος, θα μπορούσε να πει κανείς.

Ο κ. Σάκης που όπως μας είπε κινείται καθημερινά στο κέντρο υπογράμμισε πως τους θαυμάζει γιατί έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Ακόμα μας δήλωσε πώς πριν από λίγο καιρό ήταν με την κόρη του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία ήθελε να δει έναν μίμο από κοντά. «Πλησιάσαμε τον άνθρωπο που στέκονταν ακίνητος και φορούσε μάσκα. Είναι άξιοι θαυμασμού γι αυτό που κάνουν.» επισήμανε.

Ο ένας έντυνε τον άλλο και μόλις τους κοίταξα γύρισαν τα κεφάλια τους

«Ήμουν, πάνω από το άγαλμα της του Βενιζέλου και κατευθυνόμουν προς την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί που περπατούσαν είδα δυο “μίμους”, ο ένας έβαφε τον άλλον και κάτι έλεγαν στα Βουλγάρικα, τους κοίταξα και αυτοί αμέσως κοίταξαν από την άλλη» ανέφερε στον «Τ.Θ.» ο κ. Περικλής. Ακόμα συμπλήρωσε ότι του φάνηκε περίεργο που με το που τους κοίταξε γύρισαν αμέσως τα κεφάλια τους από την άλλη.

Μάλιστα ορισμένοι, μασκοφόροι «μίμοι» είναι αποκρουστικοί και τρομακτικοί με τις μάσκες που φοράνε, προκαλώντας περισσότερο τον φόβο στα μικρά παιδιά και τους περαστικούς.


Από τον «Τύπο Θεσσαλονίκης»