peripoliko2.jpg
Δέκα κινητήρες γεωτρήσεων είχαν κλέψει, από τον Μάρτιο, τέσσερις νεαροί Βούλγαροι, από χωράφια της Πτολεμαΐδας. Η ενδέκατη κλοπή που αποπειράθηκαν να διαπράξουν, ήταν μοιραία… >>>

 

Τους τέσσερις Βούλγαρους, ηλικίας 36, 34, 26 και 22 χρονών, είδε αγρότης, την ώρα που προσπαθούσαν, χθες το πρωί, να κλέψουν κινητήρα αξίας 2.000 ευρώ, από το χωράφι 48χρονου στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας. Ο αγρότης ειδοποίησε την αστυνομία κι έδωσε την περιγραφή του βαν με το οποίο τράπηκαν σε φυγή οι δράστες, όταν τον αντιλήφθηκαν.

Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τους δράστες, τους καταδίωξε και ακινητοποίησε το βαν. Σε αυτό, βρέθηε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, χαρτοκόπτες, ψαλίδια κοπής λαμαρινών, κάβουρες, λοστοί κ.α.) κι οι τέσσερις Βούλγαροι συνελήφθησαν.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησαν άλλες πέντε κλοπές, κατά τη διάρκεια των οποίων έκλεψαν δέκα κινητήρες, αξίας περίπου 8.100 ευρώ.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν οι τέσσερις Βούλγαροι εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.