dsth_epeisodia_20130420_01.jpg

Δεν παρέστη, τελικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης, στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, παρέστη διμοιρία των ΜΑΤ. >>>

Έξω από το κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου στη Διαγώνιο, όπου θα φιλοξενείται το Ινστιτούτο, είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Δικηγόρων αλλά και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι πρώτοι διαμαρτύρονταν για την εμμονή του υπουργού Δικαιοσύνης να στηρίξει τη διάταξη που, όπως υποστηρίζουν, νομιμοποιεί το φακελάκι και για την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας. Οι δεύτεροι για τις προανακριτικές ενέργειες των αρχών, στην υπόθεση του εμπρησμού των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Δεν ήταν συγκέντρωση αποδοκιμασίας», είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λαμτζίδης. Πρόσθεσε πως ήταν «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» και κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ «εμπόδισαν δικηγόρους να μπουν στο κτίριο για τα εγκαίνια», μεταξύ των οποίων και τον ίδιο, που είναι ενεργό μέλος του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η πρώην εισαγγελέας, νυν βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, αποχώρησε.

dsth_epeisodia_20130420_02.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Λαμτζίδη, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων επικαλέστηκε εντολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. «Αλίμονο αν ο πρόεδρος του ΔΣΘ παίζει το ρόλο του αστυνομικού διευθυντή», σχολίασε ο κ. Λαμτζίδης.

Κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ο Ζήσης Κλεισιάρης, μέλος του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.