megas alexandrosΔιεξάγεται, αυτήν την ώρα, σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη, ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», με τη συμμετοχή 1.500 αθλητών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά και χιλιάδων κόσμου, που θα αγωνιστεί στις ελεύθερες κατηγορίες. >>>

Στο 12ο χιλιόμετρο πρώτοι πέρασαν οι δύο Αιθίοπες μαραθωνοδρόμοι Τεφερά Τεμπάς Αμπάτε και Μεταφέρια Τέκλου Γκέτο, που ήταν και ο περσινός νικητής (με 2 ώρ. 17’ 14’’). Στην τέταρτη θέση είναι ο Έλληνας αθλητής (του Άρη) Παπαδημητρίου.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν στις 15.000 τους αθλητές και τους απλούς πολίτες που θα τρέξουν, σήμερα, σε όλους τους δρόμους της διοργάνωσης: Στον ελεύθερο μαραθώνιο των πολιτών, καθώς και στους δρόμους 5 και 10 χιλιομέτρων.

Μαύρα βραχιολάκια (με την ένδειξη Thessaloniki to Boston) θα φορούν όλοι οι δρομείς του Μαραθωνίου. Θα είναι μία κίνηση συμπαράστασης στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας της Βοστώνης, που θα στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι ο αθλητισμός μόνο ενώνει. Επίσης, όλοι οι δρομείς θα φορούν ένα αυτοκόλλητο με τη λέξη «γιατί;» (Why?) που είναι το μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα και τους τραυματίες στη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν, από νωρί το πρωί, στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, λόγω της διεξαγωγής του Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.

Έτσι, από τις 8 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονικης Έδεσσας, στο τμήμα από τη Νέα Χαλκηδόνα ως της Θεσσαλονίκη, στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ιωνία, στη Νέα Μοναστηρίου, τη Μοναστηρίου, την Γιαννιτσών, τη Δάφνης, τη νέα δυτική είσοδο, την οδό Παλαιού Σταθμού, την Κουντουριώτου και τη λεωφόρο Νίκης

Από τις 6 το πρωί έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, από το Λευκό Πύργο ως την οδό Γ Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί στην 28ης Οκτωβρίου (από την Μεγάλου Αλεξάνδρου ως τις τη λεωφόρο Δενδροποτάμου), στη λεωφόρο Δενδροποτάμου (από την Καραολή Δημητρίου ως την οδό Χατζίκου), στην οδό Χατζίκου (από τη λεωφόρο Δενδροποτάμου ως την Αγαμέμνονος) του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.