H παραμονή του Εκθεσιακού Κέντρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, καθώς και η εναλλακτική πρόταση για τη μετεγκατάστασή της στη Σίνδο, θα συζητηθούν σήμερα σε >>>

έκτακτη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198), στις 12.30 μ.μ.

Η διοίκηση της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, διά του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Τσαμασλή, πήρε θέση υπέρ της παραμονής της ΔΕΘ στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Ο κ. Τσαμασλής επί της ουσίας τοποθετήθηκε ενώπιον των περιφερειακών συμβούλων, μετά από την παρουσίαση της μελέτης της ΔΕΘ – HELEXPO στους φορείς της πόλης την περασμένη Παρασκευή. Στη μελέτη αυτή εξετάστηκαν δύο βασικά σενάρια: α) η μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο και β) η συνέχιση της δραστηριότητας στον υφιστάμενο χώρο, με ανάπλαση των υποδομών.

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο είναι ένα θέμα το οποίο άρχισε να συζητείται πριν από χρόνια, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι επί της ουσίας, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός νέου εκθεσιακού κέντρου. Ο κ. Τσαμασλής επισήμανε ότι στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, η Εκθεση απαξιώνεται. «Οι φορείς της Θεσσαλονίκης πρέπει να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση το συντομότερο δυνατό, για να μην χάσουμε άλλο χρόνο», υπογράμμισε.

Η μελέτη της ΔΕΘ – HELEXPO προβλέπει, εκτός από την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των περιπτέρων, τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου σε τμήμα του χώρου τον οποίο καταλαμβάνει σήμερα η Εκθεση. Προβλέπει επίσης τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, υπόγεια συγκοινωνιακά έργα, αλλά και κατασκευή ξενοδοχείου.