stoyrnaras_tomsen_01.jpg
“Μας στοχοποιούν συνεχώς” δήλωσε ο Ηρακλής Ξανθόπουλος – Πώς οι δηλώσεις περί ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων οδήγησαν σε απογραφές και απολύσεις που τους έβγαλαν… 650.000! >>>

«Προσπαθούν να στοχοποιήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους». Αυτό υποστήριξε μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αντιπρόεδρος της ΕΔΟΘ, Ηρακλής Ξανθόπουλος, αναφορικά με το «αγκάθι» της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, που φέρεται να είναι η κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Ξανθόπουλος υποστήριξε ότι, εδώ και δύο χρόνια, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν, συνεχώς, στο στόχαστρο, πότε με δηλώσεις ότι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, για να αποδειχτεί από την απογραφή ότι ήταν 760.000 και πότε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος μείωσης του αριθμού τους, για να φθάσει ο επίσημος αριθμός στους 650.000 και, με το πρόγραμμα κινητικότητας να μειωθούν για άλλες 150.000 ως το τέλος του 2015. «Αν η τρόικα δεχόταν αυτό το πρόγραμμα, τότε θα ήμασταν πολύ κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στην άνιση κατανομή του προσωπικού», τόνισε ότι η ΕΔΟΘ δεν έχει αντίρρηση στην απόλυση των επίορκων και δέχτηκε την αξιολόγηση «αρκεί να καθοριστεί από κοινού η κατεύθυνση της αξιολόγησης και το ποιος θα κρίνει και με ποια διαδικασία, καθώς και με τι στόχους».

Όσον αφορά τη μη απομάκρυνση ακόμη και καταδικασμένων δημοσίων υπαλλήλων από τις θέσεις εργασίας τους, επισήμανε ότι, εδώ και ενάμιση χρόνο, με τον νόμο Λοβέρδου, αυτό είναι αρμοδιότητα του πειθαρχικού συμβουλίου που αποτελείται από έναν δικαστή, έναν διευθυντή του δημοσίου κι έναν εκπρόσωπο του γενικού λογιστηρίου του κράτους. «Είναι ευθύνη της πολιτείας να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά συμβούλια», υπογράμμισε.

Σχολίασε τη δήλωση που φέρεται πως έκανε, προς τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, περί νέων μέτρων, λέγοντας πως «είναι ολοφάνερο ότι ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού. Ρημάχθηκαν τα δικαιώματα εργαζομένων μιας τεσαρακονταετίας. Τα επόμενα μέτρα θα ξεσηκώσουν λαϊκή επανάσταση κι αυτό το κατανοεί πλήρως και ο υπουργός Οικονομικών», τόνισε.

Κατέληξε λέγοντας ότι «στις συνομιλίες με την τρόικα θα βρεθεί λύση και θα εμφανιστεί ως επιτυχία της κυβέρνησης. Κι αυτό επειδή υπάρχει ο φόβος πως, αν υπάρξει εδώ έκρηξη, η φωτιά θα μεταδοθεί και σε άλλες χώρες».