diamarturia sullifthentes Ierissou Astunomiko Megaro Thessalonikis_20130414_01.JPG

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η απολογία των δύο συλληφθέντων της Ιερισσού, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και της εισαγγελέως  >>>

αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν στην καταδρομική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Η συμμετοχή τους ταυτοποιήθηκε κατά την αστυνομική προανάκριση, καθώς στον πρώτο βρέθηκε γενετικό υλικό σε μάλλινο σκούφο κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ στο σπίτι του δεύτερου εντοπίστηκε καραμπίνα που, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, παραμένουν συγχωριανοί  των συλληφθέντων καθώς και μέλη οργανώσεων και κομμάτων που αντιτίθενται στην λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής προκειμένου να τους συμπαρασταθούν. Τα πνεύματα είναι οξυμμένα, καθώς οι περισσότεροι ανέμεναν ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης θα αφήνονταν ελεύθεροι.

Το κτίριο είναι αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και, για να φθάσει κάποιος στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να κινηθεί από την περιφερειακή οδό, ή από παρακαμπτηρίους.