nikolaidis_kanakisΖήτησε άτομα, για προστασία, στα μαγαζιά του, ο Αντώνης Κανάκης. Αυτό παραδέχτηκε, πριν από λίγο, στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. >>>

 

Ο γνωστός παρουσιαστής ήταν μάρτυρας στη δίκη του κυκλώματος εκβιαστών, που συνεχίζεται. Είπε πως δε γνωρίζει ο ίδιος τα άτομα και πως όλα τα κανόνιζε ο συνέταιρός του. Παραδέχτηκε ότι ο μόνος που γνώριζε από το κύκλωμα -από την παιδική του ηλικία- ήταν ο Κώστας Μελέτης.

Ή πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε για ποιον λόγο δεν χρησιμοποίησε κάποια εταιρία security για αυτή τη δουλειά. Απάντησε ότι δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και ότι έχουν μάθει να δουλεύουν με "έναν φακό στο χέρι".

Όταν ο εισαγγελέας του επισήμανε ότι ο ίδιος πλήρωνε τέτοια άτομα, αλλά υποστηρίζει ότι “δεν υπάρχει κράτος”, ο Αντ. Κανάκης απάντησε: “Σας σοκάρει που η αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει τα μαγαζιά; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει περιπολίες”.

Για να αντιληφθείτε το κλίμα που επικρατούσε στην αίθουσα, αρκεί να σα πούμε ότι παρεμβαίνοντας σε ερώτηση του συνηγόρου του ο Αντώνης Κανάκης σζήτησε να αφήσει την πρόεδρο να ρωτά, επειδή “θα τελειώσουμε πιο… γρήγορα”, ενώ όταν η πρόεδρος του επισήμανε πως έχει “καθαρό λόγο -και στην τηλεόραση και εδώ”, εκείνος απάντησε: “Αφού σκέφτομαι να έρχομαι συνέχεια”!