troika_maximou_20130407_01.jpg

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, για όσα είπε με την τρόικα – Αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών και συσκέπτονται πρωθυπουργός-υπουργός Οικονομικών >>>

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τα μέλη της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στη συνομιλία των δύο πλευρών παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν για περισσότερο επό δύο ώρες οι εκπρόσωποι των δανειστών σε ένα κρίσιμο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο θα έγινε προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το σύνολο των εκκρεμοτήτων γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της διαπραγμάτευσης (κινητικότητα στο Δημόσιο, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ενιαίος φόρος ακινήτων, συγχώνευση Εθνικής-Eurobank) από τα οποία εξαρτάται η συμφωνία προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 2,8 + 6 δισ. ευρώ.

Μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας, στο Μέγαρο Μαξίμου παρέμεινε το οικονομικό επιτελείο για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Η διαπραγμάτευση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί σε νέα σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών.