asteras_panthrakikos_1_0_20130309_01.jpg

Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 του ΟΦΗ και τερματίζοντας στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, στη >>>

μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της ιστορίας του. «Παραπονεμένος» όμως δεν έμεινε ούτε ο ΟΦΗ, αφού παρά την ήττα έμεινε στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ξεπερνούν τις ατυχίες με τους τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής, με τελευταίο θύμα τον Κουτσιανικούλη  που χτύπησε στην προθέρμανση (!), όταν στο 13ο λεπτό άνοιξαν το σκορ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με δυνατό μακρινό σουτ του Μακρή, κι ενώ η μπάλα βρήκε στα πόδια του Κουρμπέλη.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και έχασαν ακόμη δύο καλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, με τους Κανούλα στο 19΄ και Περογαμβράκη στο 26΄ και το 34΄, απέναντι στους «χλωμούς γηπεδούχους» που απείλησαν ουσιαστικά μόνο μία φορά σε αυτό το διάστημα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάφα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι (44΄).

Στο 52΄ ο Γουναρίδης κράτησε την εστία του απαραβίαστη αποκρούοντας στο τετ α τετ με τον Καλαντζή, ενώ στο 62΄ έκανε το ίδιο στην καρφωτή κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού. Τελικά, η ανωτερότητα του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο επιβραβεύθηκε στο 80ο λεπτό, με τον Μπακασέτα να σκοράρει το 1-1 με κεφαλιά και ο ίδιος να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.