xoris_mesazontes_sykies_20130419_03Η τρίτη κατά σειρά διαδικασία διάθεσης ποιοτικών και φθηνών αγροτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς προς τους καταναλωτές, στα πλαίσια του κινήματος ''Χωρίς Μεσάζοντες'' πραγματοποιήθηκε >>>

την Παρασκευή(σ.σ. οι δύο προηγούμενες είχαν γίνει το Μάρτιο-Απρίλιο του 2012 και το Νοέμβριο του 2012), με την προσέλευση των καταναλωτών να εξελίσσεται ομαλά χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Αναλυτικά, εξυπηρετήθηκαν περισσότερες από 1.710 οικογένειες πολιτών από τις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου, οι οποίες συνολικά προμηθεύτηκαν περισσότερα από 55.000 κιλά τροφίμων!

xoris_mesazontes_sykies_20130419_01

Να σημειωθεί ότι και στις τρεις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες διάθεσης προϊόντων στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς συμμετείχαν περισσότερες από 10.500 οικογένειες με τη συνολική ποσότητα των τροφίμων να αγγίζει τα 550.000 κιλά.

Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν ήταν: παρθένο ελαιόλαδο προέλευσης Βορ. Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης (Λατζιμά), αλεύρι από τον Τύρναβο της Θεσσαλίας, ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, φακές, φασόλια και ρεβίθια από τον Ενιπέα Λάρισας, ελιές πράσινες και μαύρες σταφιδάτες από το Διόνυσο και τη Ν.Τρίγλια Χαλκιδικής, ανθόμελο και πευκόμελο από τον Πρίνο της Θάσου και τη Νικήτη Χαλκιδικής.

daniilidis_moto_20130420“Η εντυπωσιακή ανταπόκριση καταναλωτών και παραγωγών στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο δήμος μας για προμήθεια προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και κερδοσκόπους, και στις τρεις διανομές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της δύσκολης εποχής μας. Οι πολίτες χρειάζονται συμμάχους στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να προμηθευτούν τα αναγκαία αγαθά για το καθημερινό τους τραπέζι, χωρίς να ξεπερνούν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό ή να πέφτουν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, καρτέλ και επιτήδειους. Πρόκειται για ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα για την εξυγίανση της αγοράς, κάτι που αποτελεί γενική απαίτηση, προς όφελος των καταναλωτών και των παραγωγών” ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ενώ απο την μεριά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης υπογραμμίζει ότι ''οι αγοραπωλησίες χωρίς μεσάζοντες είναι μία δράση που πλέον έχουμε καθιερώσει και θέλουμε να κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών... Είναι μια δράση-προειδοποίηση σε όσους αναζητούν τρόπους παράνομου πλουτισμού ακόμα και στις σημερινές πιεστικές συνθήκες ζωής της πλειονότητας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και μια ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης των δοκιμαζόμενων οικογενειών''.

xoris_mesazontes_sykies_20130419_02

Την ευθύνη της όλης οργάνωσης είχε το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή του δήμου, με την υποστήριξη του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) και τοπικών φορέων και συλλόγων, ενώ στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, εργαζόμενοι διαφόρων δημοτικών τμημάτων και εθελοντές,  διευκόλυναν εκατοντάδες πολίτες, που μετέβησαν στο χώρο διανομής των αγροτικών προιόντων, με τα οχήματά τους.