kapon_02.jpg
Τι είπε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη >>>

 

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες, για νέες, καινοτόμες και κοινωνικές επιχειρήσεις, ανιχνεύτηκαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Επιχειρήσεις και το Κλίμα στη Μαύρη Θάλασσα.

Την ημερίδα οργάνωσε η Ομάδα Δράσης για την Κοινωνική Οικονομία σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι προοπτικές ανάπτυξης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και οι βέλτιστες στρατηγικές για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο με τον οποίο η κοινωνική οικονομία μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως μια αναδυόμενη οικονομία που διαμορφώνει συνθήκες ευρύτερων δυνατοτήτων και ευκαιριών.

Όπως είπε, βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι, αντιμετωπίζοντας τα κοινωνικά θέματα με τη δέουσα ευαισθησία, να συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κρίσης και στην αύξηση των θέσεων εργασίας με την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής. Γι αυτό, σύμφωνα με τον κ. Καπόν, προσπαθεί να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα, να συνεργαστεί με φορείς της πόλης (επιμελητήρια, συνδέσμους ακαδημαϊκούς και πανεπιστημιακούς εκπροσώπους) και να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία.

Πρόσθεσε ότι ο δήμος σκοπεύει να προχωρήσει σε συνεργασίες αμοιβαίου οφέλους (τύπου «win-win») με πολίτες, για να προσελκύσει κι άλλες επιχειρήσεις και να τις υποστηρίξει, ώστε να ανατραπεί το άσχημο επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί, λόγω ύφεσης, στην πόλη.

Νίκος Μαστοράκης