Μπορεί τα προβλήματα στο χώρο της υγείας να είναι τεράστια, ωστόσο στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Μάριος Σαλμάς για το "σχέδιο Αθηνά" στο Μεσολόγγι.

Η προγραμματισμένη ομιλία του Μάριου Σαλμά σε ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι ήταν επεισοδιακή. Κάτοικοι της περιοχής, που διαμαρτύρονταν για το "σχέδιο Αθηνά", επιχείρησαν να εισέλθουν στο ξενοδοχείο και ακολούθησε μάχη με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ ο υφυπουργός φυγαδεύτηκα από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.
O κάτοικοι της πόλης ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο «Αθηνά», που αλλάζει τον πανεπιστημιακό χάρτη, αλλά για τη γενικότερη απαξίωση του νομού.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για να μην περάσει από τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, έφυγε με αυτοκίνητό του από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.
Ωστόσο υπάρχουν πολλές καταγγελίες και μηνύσεις για τον οδηγό του υπουργικού αυτοκινήτου, που κάποιοι τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να ξεφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς μέσα στο πλήθος, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί.
Συνολικά ο απολογισμός των επεισοδίων είναι 12 τραυματίες. Τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και παρέμειναν για νοσηλεία λόγω καταγμάτων ή αναπνευστικών προβλημάτων.Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου.