2013-03-05 12.35.23Διαμαρτύρονται για το “Σχέδιο Αθηνά” – Τι προβλέπει το σχέδιο για τη σχολή τους σύμφωνα με δημοσίευμα στα “Νέα” >>>

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, αυτήν την ώρα, σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Λευκού Πύργου. Οι σπουδαστές διαμαρτύρονται για τα όσα προβλέπει το «Σχέδιο Αθηνά» για τις σχολές τους.

Σχεδιάζουν να κάνουν έπαρση της σημαίας του ΤΕΙ στον ιστό που βρίσκεται στην κορυφή του μνημείου.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Τα Νέα, παρουσιάζουν, σήμερα, την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθήνα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει αυτόνομο. Δε θα συγχωνευθεί με το ΤΕΙ Σερρών. Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν τα τμήματα οχημάτων, φυτικής παραγωγής, λογιστικής και πληροφορικής.

Το ΤΕΙ Σερρών θα εντάξει τα τμήματα που λειτουργούν σε Κατερίνη και Κιλκίς και θα μετονομαστεί σε ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

Τα τμήματα που συγχωνεύονται θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην ίδια πόλη μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, ώστε οι εισακτέοι του 2012 να μην χρειαστεί να μετακομίσουν.

Πάντως το υπουργείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές που φοιτούν σήμερα στα τμήματα που τίθενται σε μεταβατικότητα και το επιθυμούν, να φοιτήσουν στα τμήματα συγχώνευσης που θα αναφέρονται στα Προεδρικά Διατάγματα από την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Δείτε το βίντεο: