Την πρώτη πτήση για τη φετινή χρονιά πραγματοποίησε η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προς το αεροδρόμιο των Χανιών. 
H αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair άνοιξε σήμερα στα Χανιά την αυλαία της νέας τουριστικής περιόδου. Η προερχόμενη από την Αγγλία πτήση, μετέφερε 162 επιβάτες τους οποίους καλωσόρισαν οι τουριστικοί φορείς και η διοίκηση του αεροδρομίου με παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Εξάλλου, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη δημιουργία στα Χανιά της πρώτης βάσης εδάφους της Ryanair στην Ελλάδα. Από τις 25 Απριλίου στο αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος της εταιρείας. Το 2013, η εταιρεία θα εξυπηρετεί από το αεροδρόμιο των Χανίων 26 ευρωπαϊκούς προορισμούς, εκ των οποίων οι 11 νέοι, με 106 πτήσεις την εβδομάδα και συνολικό αριθμό περίπου 500.000 επιβατών.
Οι εργασίες στο αεροδρόμιο για να αποκτήσει η βάση την υποδομή που απαιτείται για την υποστήριξη των πτήσεων της εταιρείας ολοκληρώνονται. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ από αυτήν τη δραστηριότητα τα οφέλη για την τοπική οικονομία υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr