AquNa_this_01.jpg
Τι είναι αυτό το είδους θεάτρου και ποια είναι η θεατρική ομάδα που το παρουσιάζει >>>

 

Μια ξεχωριστή παράσταση αυτοσχεδιαστικού Play Back Θεάτρου από την ομάδα Θεάτρου “AquNa This” φιλοξενεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων, την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού (οδός Καραβαγγέλη 12).

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό είδος θεάτρου το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Τι είναι το Play Back

Το Playback είναι ένα είδος παράστασης, που δεν μοιάζει με το συνηθισμένο θέατρο όπου παίζεται κάποιο συγκεκριμένο έργο. Πρόκειται για μια θεατρική συν-δημιουργία θεατών και ηθοποιών με προσωπικές ιστορίες και βιωματικές εμπειρίες της καθημερινότητας.

Οι αφηγήσεις αυτές «διατίθενται» από το κοινό στους ηθοποιούς, οι οποίοι και τις ζωντανεύουν άμεσα, αυτοσχεδιαστικά στη σκηνή, με έντονες τελετουργικές διαδικασίες, χωρίς καμία συνεννόηση και προετοιμασία. Το αποτέλεσμα είναι να παράγεται μια βαθιά, πανίσχυρη εμπειρία, που πλουτίζει ηθοποιούς και θεατές τόσο μέσα στα όρια της «σκηνής» όσο και πέρα από αυτά.

H ομάδα “AquNa This”

Η δεκαμελής ομάδα δημιουργήθηκε το 2008 και ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο κοινό τον Οκτώβρη του 2010. Αποτελείται από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς: Πέτρο Θεοδωρίδη, Μαρία Καμπάνη, Φρόσω Κιατικίδου, Γιώτα Κοντραφούρη, Κατερίνα Κουϊνέλη, Αlberta Negri, Δημήτρη Πετρίδη, Σοφία Πιλπιλίδου, Καλλιόπη Σαβρανίδου, Αθηνά Τσώλη.Nίκο Πανδή.

Πέρα από τις ανοιχτές παραστάσεις για το ευρύ κοινό, η ομάδα “AquNa This” παρουσίασε παραστάσεις σε κλειστές ομάδες και ομάδες με συγκεκριμένα πλαίσια (στο κέντρο απεξάρτησης “Ιθάκη”, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ, στο 10ο συνέδριο των Ναρκομανών Ανώνυμων και σε βιωματικές ομάδες).


Από το ThessalonikiPress.gr