Άγριες συγκρούσεις στο Παρίσι με αφορμή το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του εργοστασίου της Goodyear στην Αμιένη. 19 αστυνομικοί τραυματίες.

Τη στιγμή, που στελέχη της Goodyear έκριναν τις τύχες του εργοστασίου στην Αμιένη, εξετάζοντας ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στη χώρα, εκατοντάδες εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν πορεία έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι.
Η σύγκρουση με τις ειδικές δυνάμεις της Γαλλικής Αστυνομίας (CRS) δεν άργησε να ξεκινήσει.
Αστυνομικοί μονάδων αντιμετώπισης ταραχών (CRS) έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν διαδηλωτές που έκαψαν ελαστικά και πέταξαν στους αστυνομικούς διάφορα αντικείμενα. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 19 τραυματίες στις τάξεις των αστυνομικών, έξι εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους προσφερθεί περίθαλψη. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ένας διαδηλωτής συνελήφθη.
H εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο το σχέδιό της να κλείσει το εργοστάσιο στην Αμιένη, στο οποίο απασχολούνται 1.200 άνθρωποι. Τα συνδικάτα και η κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος εξετάζουν τρόπους η μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί.