apth_aithousa_teletwn_01.jpg

Χορεύουν 200 χορευτές από έξι συλλόγους – Τα έσοδα θα διατεθούν στο σωματείο “Οικογένεια και Παιδί” – Η εκδήλωση που άρχισε για τα θύματα του τσουνάμι κι έγινε θεσμός >>>

 

Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στέλνει η εκδήλωση “Χορεύουμε για τη ζωή”, που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 200 χορευτές από 6 συλλόγους με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, μεταδίδοντας το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, το μεράκι και την αγάπη τους, το προσωπικό βίωμα και την ελπίδα τους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι πέντε ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Οικογένεια και Παιδί», που παρέχει οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες και παιδιά.

Με τη σειρά παρουσίασης, θα εμφανισθούν: Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του δήμου Νεάπολης Συκεών, ο Χορευτικός Όμιλος Graz (Αυστρίας) που θα παρουσιάσει χορούς από την περιοχή της Φλώρινας, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών “Κύκλος” με χορούς της Μαύρης Θάλασσας, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με χορούς της Καλύμνου, το Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες» που θα παρουσιάσει χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και η καλλιτεχνική ομάδα χορού «Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη θα κλείσει την εκδήλωση με χορούς από τον Πόντο και την Κρήτη.

Η εκδήλωση “Χορεύουμε για τη ζωή” έκανε τα πρώτα της... βήματα το 2004, ως αυθόρμητη πρωτοβουλία για τη συμπαράσταση των πληγέντων από το τσουνάμι.