Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα για "ακροδεξιούς συνεργάτες" του πρωθυπουργού, έδωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. "Δεν δεχόμαστε μαθήματα μετριοπάθειας από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Ο Σίμος Κεδίκογλου δεν άφησε αναπάντητες τις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για "διαμόρφωση ακροδεξιάς ομάδας βγαλμένη από τις χειρότερες περιόδους της συντηρητικής παράταξης και με την πολιτική που επιλέγει χτίζει ένα μέτωπο συνεργασίας με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής".
"Ο κ. Τσίπρας μιλάει για «ακροδεξιά» και ακρότητες! Δεν κοιτάει το κόμμα του όπου οι ακραίοι κάνουν πάρτι! Μας κάνουν και μαθήματα μετριοπάθειας".
Για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: "Ο κ. Τσίπρας ζητάει και εκλογές. Δεν ρωτάει αν ο λαός τις θέλει; Προφανώς ξέρει ότι δεν τις θέλει!"
Και πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και χρησιμοποιεί πλέον το πυροτέχνημα των πρόωρων εκλογών.
Για το θέμα της ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι Ελληνικά, ωστόσο είναι απαραίτητη η ευρωπαϊκή κάλυψη: "Ο κ. Τσίπρας θέλει την Ελλάδα απομονωμένη και εκτός Ευρώπης για να μην μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Ας θυμηθεί τι έλεγε ο ίδιος για την ΑΟΖ πριν από λίγους μήνες, ας θυμηθεί τι έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της Μακεδονίας. Φροντιστήρια Εθνικής πολιτικής δεν μπορεί να κάνει ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε το κόμμα του".