Έφτασε στη Βενεζουέλα και ο Αλέξης Τσίπρας, που συνοδευόμενος από τον μεταβατικό πρόεδρο Μαντούρο, απένειμε τιμές στη σωρό του Ούγκο Τσάβες.

Παρουσία τουλάχιστον 55 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα. Το παρών αναμένεται να δώσει η συντριπτική πλειοψηφία των αρχηγών κρατών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και δυο από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες στον κόσμο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Πέμπτη την άφιξη στο Καράκας του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο. Η άφιξη του Φιντέλ Κάστρο, φαίνεται απίθανη λόγω της κατάστασης της υγείας του που τον ανάγκασε να περιορίσει τις δραστηριότητές του.
Οι αρχηγοί κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα παραστούν στη κηδεία. Ωστόσο, η Γαλλία θα στείλει έναν από τους λεγόμενους «μικρούς» υπουργούς και η Ισπανία τον πρίγκιπα Φελίπε, διάδοχο του θρόνου. Η Ρωσία και η Κίνα, στενοί οικονομικοί σύμμαχοι της Βενεζουέλας επί Τσάβες θα στείλουν μεγάλες αντιπροσωπείες.
Μετά την κηδεία,την κηδεία, το σώμα του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας, θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί «στην αιωνιότητα», στο στρατιωτικό μουσείο δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου της χώρας Νίκολα Μαντούρο. Κατά τον Μαντούρο η κίνηση αυτή που θυμίζει τη μεταθανάτια μεταχείριση των κομμουνιστών ηγετών Λένιν, Στάλιν και Μάο θα βοηθήσει να διατηρηθεί ζωντανό το πνεύμα της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Το απόγευμα η ορκωμοσία Μαντούρο.

Σήμερα στις 19.00 το απόγευμα (1.30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Νικόλας Μαντούρο, σαν μεταβατικού προέδρου της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσντάντο Καμπέγιο.Ο Μαντούρο, 50 ετών, ο οποίος ήταν ο αντιπρόεδρος του Ούγκο Τσάβες, θα ηγηθεί της χώρας ως τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα οργανωθούν μέσα σ' ένα μήνα, σύμφωνα με το σύνταγμα.


ΠΗΓΗ: www.ert.gr