Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού βρέθηκαν μαχαίρια και λάμες. Επίσκεψη Ρουπακιώτη στα Τρίκαλα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε τη σύλληψη των δύο από τους έντεκα δραπέτες και τόνισε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης τόσο όσων απέδρασαν, αλλά και των συνεργών τους.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ:

"Συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία δύο από τους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, οι οποίοι απέδρασαν χθες περίπου στις 20:30 το βράδυ.
Οι δραπέτες εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου (4) με (5) χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.
Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Συνδράμουν Ομάδες Πρόληψης - Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης και δυο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα, που απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους. Επίσης, δημοσιοποιούμε φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες.
Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.
Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμένο.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης."

Ρουπακιώτης: "Πρωτοφανής επίθεση"

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό τον κ. Καραγκούνη και τον γραμματέα τον κ. Σκανδάμη επισκέφτηκε τα θύματα της επίθεσης στις φυλακές Τρικάλων στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται.
Μάλιστα δήλωσε πως ήταν πρωτοφανής η επιχείρηση και γι' αυτό θα προχωρήσει σε ανασχεδιασμό των φυλακών. Προανήγγειλε μάλιστα ενίσχυση του αριθμού του προσωπικού των φυλακών κάτι βέβαια, που απαιτεί χρόνο.
" Ήταν πρωτοφανής η επιχείρηση. Μέχρι πριν λίγο ή μέχρι τώρα λέγαμε, να μην φύγει κάποιος από μέσα. Και το λέγαμε γιατί από εκεί προερχόταν ο κίνδυνος. Τώρα, πρέπει να ανασχεδιάσουμε τη φρούρηση των φυλακών, γιατί όπως φαίνεται με τη μορφή που έχει πάρει το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχει κίνδυνος, επεμβάσεων από έξω για να βοηθήσουν τους μέσα".