exadaktulos proedros iatrikou sullogou thessalonikis_431xΕπιστολή κόλαφος για τον υπουργό Υγείας – “Παραιτούμαι για να ακουσθώ”, λέει χαρακτηριστικά ο Θ. Εξαδάκτυλος. >>>

 

Παραιτήθηκε, πριν από λίγο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Σε ανοικτή επιστολή του, τονίζει ότι «η κατάσταση στο χώρο της υγείας και στην άσκηση της ιατρικής, παρά την οικονομική κρίση, θα μπορούσε να είναι διαφορετική και πολύ καλύτερη τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς». Υποστηρίζει ότι «η κρίση δε δικαιολογεί τις αδικίες στην κατανομή των κονδυλίων εναντίον των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που υποχρηματοδοτούνται προκλητικά». Επισημαίνει, ακόμη, ότι ζήτησε τρεις φορές από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας «να διορθώσει την αδικία και αντί απάντησης ή πράξης, απλώς υπεδείχθη στις διοικήσεις των νοσοκομείων να μη δίνουν στοιχεία».

Ο κ. Εξαδάκτυλος χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, «η σημερινή πολιτική ηγεσία, πέραν της ένδειας ουσιαστικών και τυπικών προσόντων στερείται και συναίσθησης ευθύνης. Θεωρώντας ότι το αντίπαλο δέος (ΣΥΡΙΖΑ) είναι επαρκές άλλοθι, δεν αντιλαμβάνεται ότι με την αδικία, την ισοπέδωση των επιστημόνων και την πρόθυμη εκτέλεση των παραγγελιών των οικονομικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας, αντί για την πολυπόθητη ανάπτυξη εκτρέφει αργά και σταθερά τα άκρα».

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου υπογραμμίζει πως προχωρά σε αυτήν του την απόφαση όχι για να αποσυρθεί, αλλά για να ακουστεί, «για να δοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μας τα χρήματα που τους αναλογούν, μήπως κάτι αλλάξει». Και προσθέτει: «Ελπίζω να δοθεί η αφορμή κάποιοι να σκεφτούν το πολιτικό έγκλημα που διαπράττουν στο χώρο της υγείας και να το διορθώσουν εφαρμόζοντας απλά όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν και τα οποία δεν χρειάζονται χρήματα. Έτσι εξασφαλίζοντας την υγεία των πολιτών, θα σώσουν την ελληνική κοινωνία από το χάος των άκρων».

Ολόκληρη η επιστολή Εξαδάκτυλου με κλικ εδώ.