DIODIA STOP 1_mikro_thumb[1]
Διαμαρτύρονται για το ότι είναι αναγκασμένοι να περνούν από τρεις σταθμούς διοδίων στις καθημερινές τους μετακινήσεις >>>

 

Άνοιξαν τα διόδια Αιγινίου, σήμερα Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς του δήμου Πύδνας – Κολινδρού κι άφηναν τα αυτοκίνητα να κινούνται χωρίς αντίτιμο. Συνεχίζουν, με τον τρόπο αυτό, τις κινητοποιήσεις και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έχει σε όλο το νομό Πιερίας η λειτουργία του σταθμού διοδίων.

«Δε θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα ως την τελική δικαίωσή μας», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδού, Βαγγέλης Πολύζος. «Αυτό που γίνεται είναι κακούργημα», είπε, για την καθιέρωση διοδίων στο Αιγίνιο που, μαζί με τους σταθμούς διοδίων σε Κλειδί Ημαθίας, ο οποίος πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα και Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, αναγκάζει όποιον τουρίστα κινηθεί σε Πιερία και Ημαθία, από τον έναν αρχαιολογικό χώρο στον άλλον, να καταβάλει για διόδια 5,60 ευρώ!

«Το τουριστικό προϊόν μας μειώνεται», τόνισε ο κ. Πολύζος. Και πρόσθεσε πως «δυσχεραίνεται η διακίνηση αγροτικών προϊόντων από τον έναν νομό στον άλλον».

Για τη λύση που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, να μειώνεται το αντίτιμο των διοδίων για όσους πραγματοποιούν πάνω από 20 διελεύσεις το μήνα, είπε πως «η τοπική κοινωνία την απορρίπτει, αφού σε αυτήν εντάσσονται μόνον 1.000 άτομα που εργάζονται στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν, κανονικά, το αντίτιμο».