katidis_fasistas_20130316_03.jpg
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουν την ενέργεια του παίκτη >>>

 

Δεν έχει κοπάσει, ακόμη, ο θόρυβος που προκάλεσε με το ναζιστικό χαιρετισμό που απηύθυνε ο (πρώην) ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Κατίδης. Τα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν την έκδοση ανακοινώσεων για το θέμα.

Κάθε ναζιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά, εντός ή εκτός γηπέδων είναι κατάπτυστη, καταδικαστέα και χωρίς ίχνος ανοχής, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον ναζιστικό χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη.

«Πολύ δε περισσότερο όταν προσβάλλει μια ολόκληρη χώρα κι ένα προσφυγικό σωματείο όπως η ΑΕΚ, με τα εκατομμύρια δημοκρατικών οπαδών, που δίδαξε την αλληλεγγύη δίνοντας ακόμα και ποδοσφαιρικό αγώνα εν μέσω Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι», προσθέτει.

Και… μπηχτές κατά της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως επείγει να αφυπνίσουμε τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές αντιστάσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής και να αποκτήσουμε ένα παιδαγωγικό σύστημα που θα διδάσκει στη νέα γενιά τις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες που απειλούνται από τον σύγχρονο φασισμό.

Αυτή η ανάγκη υπάρχει και στον αθλητισμό, όπου αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν ολοένα και συχνότερα γόνιμο έδαφος, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διερωτάται αν «μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτό το ύψιστο καθήκον της πολιτείας, ένας καθ’ ύλην αρμόδιος για τον αθλητισμό υφυπουργός, που μόλις πριν δυο μέρες, ψήφισε ενάντια στην άρση βουλευτικής ασυλίας του κατηγορούμενου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής… “εκ παραδρομής”»

ΠΑΣΟΚ: Μέγιστη προσβολή

«Ο ναζιστικός χαιρετισμός του νεαρού ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη θα εικονογραφήσει μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως η μέγιστη προσβολή στις ανθρώπινες και αθλητικές αξίες και ως πρόκληση στη συλλογική μας μνήμη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Κι αυτό» προσθέτει «την ημέρα μνήμης για τους Έλληνες εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα».

«Η επιρροή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα παιδιά και τη νεολαία, η δράση τους σε σχολεία και αθλητικούς χώρους, τους καθιστά κάθε μέρα πιο επικίνδυνους για τη δημοκρατία και την ελευθερία στην πατρίδα μας. Χρέος μας είναι να σταματήσουμε την πιο άθλια προπαγάνδα που έχει γνωρίσει η χώρα, θύματα της οποίας πέφτουν δυστυχώς πολλά νέα παιδιά, όπως ο Κατίδης» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Καταδικάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Η Δημοκρατία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση απομονώνοντας κάθε ενέργεια που αναβιώνει τον εφιάλτη του ναζισμού, πολύ περισσότερο στον χώρο του αθλητισμού που αποτελεί χώρο υγιούς άμιλλας και ηθικής διάπλασης της νεολαίας», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταδικάζοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γ. Κατίδη.