alikes kitrous 2012Στην περιοχή λειτουργούν οι δεύτερες μεγαλύτερες, σε παραγωγή αλατιού, αλυκές της χώρας – Εκεί φωλιάζει, ξεχειμωνιάζει και αναπαράγεται πλήθος σπάνιων πουλιών >>>

Στην ετήσια εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού στις Αλυκές Κίτρους παίρνει μέρος για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους εθελοντές και υποστηρικτές του Greenparty μεθαύριο, Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.

Τη δράση αυτή διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα.

Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να πάρουν μέρος στον καθαρισμό των Αλυκών, μπορούν να αναχωρήσουν, στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, με λεωφορεία που μισθώνουν οι οργανωτές, από δύο σημεία: Από το Άγαλμα του Βενιζέλου και από την Πλατεία Σταμάτη Καραμανλή (Παπαναστασίου με Μαρασλή).

Η λιμνοθάλασσα των Αλυκών Κίτρους είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Ελλάδας, η οποία δημιουργήθηκε από τα φερτά υλικά του ποταμού Αλιάκμονα και άλλων μικρών ρεμάτων. Στην περιοχή λειτουργούν οι δεύτερες μεγαλύτερες, σε παραγωγή αλατιού, αλυκές της χώρας. Στην περιοχή φωλιάζει, ξεχειμωνιάζει και αναπαράγεται πλήθος σπάνιων πουλιών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοπική χλωρίδα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνο Ζέρβα «η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών σηματοδοτεί και μία αλλαγή νοοτροπίας και στάσης που θα πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε απέναντι σε ευαίσθητες περιοχές όπως οι Αλυκές Κίτρους. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πάντα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και καλεί όλους όσοι έμπρακτα δείχνουν την αγάπη τους για το περιβάλλον να δώσουν το παρόν την Κυριακή».

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2310 566415, 6941678414 και στην ομάδα facebook του Greenparty, έως σήμερα, 29 Μαρτίου 2013.