froutakia_02.jpg
Ειδοποιούσαν –με το αζημίωτο- τους ιδιοκτήτες για τους ελέγχους και από “φρουτάκια” για τζογαδόρους, μετατρέπονταν σε αθώα Ίντερνετ Καφέ για νεαρούς λάτρεις του… Facebook >>>

 

Ξεκίνησαν χθες, Τρίτη, οι απολογίες των 24 αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται  ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα «προστασίας» σε καταστήματα με παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο, στη γ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροδοκία, αλλά και για ηθική αυτουργία στα αδικήματα που φέρονται ότι τέλεσαν οι αστυνομικοί και σε βάρος 10 ιδιοκτητών καταστημάτων.

Οι πρώτοι δύο που απολογήθηκαν, χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους καθώς αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας το 2008. Διήρκεσε ως το Φεβρουάριο του 2010 και για την αποκάλυψη του κυκλώματος “δούλεψε” ο περίφημος “κοριός της ΕΥΠ”.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, ο ένας από τους οποίους υπηρέτησε και στο Τμήμα Παιγνίων στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας αξιωματικός, ο οποίος κατείχε επιτελική θέση στη διεύθυνση Ασφάλειας και πλέον έχει αποστρατευτεί, ήταν αυτοί που ειδοποιούσαν, χρησιμοποιώντας τους κατωτέρους τους, τα συγκεκριμένα καταστήματα για το πότε θα γινόταν ο έλεγχος.

Με το που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ειδοποιούνταν, μετέτρεπαν τα καταστήματά τους από λέσχες παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου σε Ίντερνετ καφέ, με το… πάτημα ενός κουμπιού. Όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές διέθεταν διπλό λογισμικό.

Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των υπόλοιπων αστυνομικών.