farmakopoioi_kinitopoiisi_20110126_01Θα περιμένουμε τα στοχεία” δηλώνει ο γ.γ. του ΦΣΘ, Διον. Ευγενίδης – Πρόβλημα οι επιχειρήσεις του τομέα που εγκαταλείπουν την Ελλάδα για τους φαρμακοποιούς >>>

 

“«Θα περιμένουμε τα στοιχεία από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά», δήλωσε στην Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, σχετικά με τα όσα δήλωσε, το πρωί, σε ραδιόφωνο της Αθήνας, ο υπουργός, για κύκλωμα που ευθύνεται για την έλλειψη φαρμάκων, στο οποίο συμμετέχουν και φαρμακοποιοί.

Ο κ. Ευγενίδης παραδέχτηκε πως μικρή μερίδα συναδέλφων του ενέχονται στο κύκλωμα και διαθέτουν φάρμακα για εξαγωγές. Υπογράμμισε, όμως, ότι «το θέμα των εξαγωγών το έχουμε θέσει προ πολλού. Και την έλλειψη δεν τη δημιουργούν τα φαρμακεία. Οι φαρμακαποθήκες είναι αυτές που παίρνουν τις μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και τις εξάγουν, επειδή η τιμή του φαρμάκου στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλή». Πρόσθεσε πως «φυσικά και υπάρχουν ευθύνες» κι ότι το πρόβλημα «έχει δημιουργηθεί από την κακή τιμολόγηση των φαρμάκων».

Ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε για ποιον λόγο έρχεται κάτι τέτοιο στη δημοσιότητα την στιγμή που οι φαρμακοποιοί αναμένουν να εισπράξουν τα χρεωστούμενα δύο μηνών από τον ΕΟΠΥΥ και υποστήριξε ότι «μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τις εταιρίες που παίρνουν τις αντιπροσωπείες τους και εγκαταλείπουν τη χώρα. Έγινε και στο παρελθόν, έγινε πρόσφατα και κάποιες εταιρίες ήδη προετοιμάζονται», ισχυρίστηκε.