Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και πάλι τη μονομερή κατάργηση του χρέους, ενώ χαρακτήρισε "μνημονιακό" τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Στα πλαίσια του προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο πρόεδρος της παράταξης , Πάνος Καμμένος από τη Μυτιλήνη επανέλαβε το αίτημα για μονομερή κατάργηση του εξωτερικού χρέους της χώρας. Παράλληλα ζήτησε «κούρεμα» 50% των ιδιωτικών χρεών στις τράπεζες και ρύθμιση χρεών προς την Εφορία σε 100, 200 ή 300 μηνιαίες δόσεις ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη. Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε ανοικτά στον νέο πρόεδρο της Κύπρου, που τον χαρακτήρισε "μνημονιακό". Μάλιστα όπως είπε αυτός ο τίτλος "κολλάει" και με το σχέδιο Ανάν, που είχε υποστηρίξει. Τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί σαν διαπραγματευτικό ατού τα μελλοντικά έσοδα από τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου στις συνομιλίες για την δανειοδότηση της χώρας.
Για την Ελλάδα, είπε ότι ο στόχος των δανειστών πλέον είναι προφανής. Οι πολιτικές της υπαγωγής της Ελλάδας στην μέγγενη των δανειστών, η αρπαγή όλων αυτών που υπάρχουν κάτω από την γη και κάτω από την θάλασσα και ορισμένοι ισχυρίζονταν πως δεν υπήρχαν, είναι πλέον ξεκάθαρο, που αποβλέπουν.Στόχος των δανειστών είναι, όπως ανέφερε, να δημεύσουν την κρατική περιουσία, να κατασχέσουν το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο και το φυσικό αέριο, «να μετατρέψουν την χώρα σε μια έρημο και να εκμεταλλευτούν τον πλούτο που περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς όχι ως ελληνικό ορυκτό πλούτο αλλά ως ευρωπαϊκό».