alavanos_05.jpg
Δηλώνει έτοιμος σε συνέντευξή του στην Ρίαλ Νιουζ – Στόχος του η προσέκλυση αντιμνημονιακών ψηφοφόρων από όλους τους χώρους.

>>>

 

Έτοιμος να ιδρύσει κόμμα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές ή σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική αναμέτρηση προηγηθεί με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει στη Real News ο Αλέκος Αλαβάνος.

«Πολιτικά το νέο αυτό κόμμα είναι παρόν. Θα είναι όμως και πιο εκλογικά παρόν και στις ευρωεκλογές ή σε οποιαδήποτε αναμέτρηση. Μπορεί ενδεχομένως να συμβεί εκτάκτως», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

O Αλέκος Αλαβάνος μίλησε την περασμένη Τετάρτη στην Πάτρα, όπου ουσιαστικά παρουσίασε ένα μέρος της πλατφόρμας του νέου του κόμματος, με τη συμμετοχή μάλιστα να είναι αρκετά μεγάλη, επιμένοντας σε ένα plan b:«Παύση πληρωμών στους δανειστές. Έξοδος από το ευρώ και εθνικό νόμισμα για τη ρευστότητα της αγοράς, την ανάκτηση της εσωτερικής αγοράς, την εξαγωγική ικανότητα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η στροφή προς τον ρεαλισμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει έδαφος για τον νέο αυτό πολιτικό σχηματισμό αν και στόχος του πρώην προέδρου είναι η αλίευση ψηφοφόρων όχι αποκλειστικά από τον χώρο της Αριστεράς, αλλά από το σύνολο του εκλογικού σώματος, πρωτίστως των ψηφοφόρων που επιλέγουν αντισυστημικά και απορρίπτουν συνολικά το πολιτικό σύστημα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ ήδη μαζί του φέρεται να συμφωνεί ένα μεγάλο τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον διάλογο, πάντως, να συνεχίζεται.


από το Newsbeast.gr