pelekanos_varka_01.JPG
Άρχισε η εποχή αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών – Εθελοντές αναλαμβάνουν δράση στις όχθες  >>>

 

Άρχισε η περίοδος αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών στις λίμνες και, σήμερα, σε ανοικτή σύσκεψη που έγινε στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γ. Τσαμασλή, αποφασίστηκε η απαγόρευση της αλιείας στη Μικρή Βόλβη.

Αποφασίστηκε, ακόμη, ως το τέλος της εβδομάδας, να καταρτιστεί. από το τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά της Περιφέρειας, κατάλογος εθελοντών που θα συμμετέχουν στις ομάδες φύλαξης της λίμνης, ο οποίος θα κοινοποιηθεί στις αστυνομικές αρχές.

Ζητήθηκε, επίσης, από την αστυνομία, να εγκριθεί η δημιουργία μικτού κλιμακίου επιθεώρησης της λίμνης (από αστυνόμο, ιχθυολόγο και εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του τμήματος Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά, των δήμων της περιοχής, των Αστυνομικών Τμημάτων Απολλωνίας και Αγίου Γεωργίου, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, καθώς και των Αλιευτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.

Η αλιεία απαγορεύτηκε στη Βόλβη, στον Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλλουν στη λίμνη, μέχρι την απόσταση των 3000 μέτρων από την εκβολή τους, από σήμερα, ώρα 8 π.μ. ως τις 24 Μαΐου 2013 ώρα 12 π.μ.. Στο χρονικό αυτό διάστημα δεν επιτρέπεται στη λίμνη να υπάρχουν βάρκες, μπορούν να αφεθούν σκάφη μόνο στις «σκάλες» και σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρα από την όχθη. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα γραφεία του Τμήματος Αλιείας Εσωτερικών υδάτων Λαγκαδά, τηλ. 23940-25138, 23943-31048, 23943-31024.