gazakia_orfanos_20130312_01ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Γκαζάκια έβαλαν άγνωστοι σε τρία γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας – Αναμένουν προκήρυξη οι αρχές – Έρευνες της αστυνομίας και σε άλλα πολιτικά γραφεία >>>

 

Εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από γκαζάκια εξερράγησαν, απόψε, πριν από λίγη ώρα, στα πολιτικά γραφεία τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

2013-03-12_20.29.10

Τα γκαζάκια εξερράγησαν στο γραφείο του βουλευτή Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” Κώστα Γκιουλέκα στην οδό Πρασακάκη 2 πάνω από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, του βουλευτή Γιώργου Ορφανού στην οδό Γρηγορίου Παλαμά στην περιοχή της Διαγωνίου και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, στην οδό Κατούνη, στα Λαδάδικα.

2013-03-12_20.31.38 (1)

Και οι τρεις μηχανισμοί είχαν ομοιότητες και τα τρία γραφεία βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο.

Και στις τρεις περιπτώσεις, των εκρήξεων ακολούθησαν πυρκαγιές.

Στο γραφείο του κ. Καλαφάτη βρίσκονταν δύο γυναίκες υπάλληλοι. Με το που είδαν τις φλόγες, πήδησαν από τον 8ο στον 7ο όροφο (το μπαλκόνι του 8ου ορόφου είναι σε εσοχή), με αποτέλεσμα η μία να υποστεί κάκωση στο πόδι.

Στο γραφείο του κ. Γκιουλέκα εγκλωβίστηκε μια υπάλληλος, ενώ στο γραφείο του Γ. Ορφανού υπήρχαν, την ώρα της έκρηξης, δυο υπάλληλοι! Πυροσβέστες απεγκλώβισαν την υπάλληλο του κ. Γκιουλέκα και την οδήγησαν σε διπλανό φαρμακείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

2013-03-12_20_2.30.14

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση έχει… άρωμα “Πυρήνων της Φωτιάς” και η Αντιτρομοκρατική αναμένει προκήρυξη, στους γνωστούς ιστότοπους, με την οποία θα γίνεται ανάληψη της ευθύνης.

gazakia_kalafatis_20130312_01

Αυτήν την ώρα, η αστυνομία επιτηρεί και κάνει έρευνες σε όλα τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Θεσσαλονίκης και στα γραφεία των κομμάτων.

gazakia_gioylekas_20130312_01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πήραν μέρος 36 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο Κ. Γκιουλέκας, που βρέθηκε στο σημείο για να συμπαρασταθεί στην υπάλληλό του που είχε εγκλωβιστεί στο γραφείο, δήλωσε στο thestival.gr: "Τη δημοκρατία ούτε μπορούν να τη στήσουν στα έξι μέτρα, ούτε μπορούν να εκδικούνται μ' αυτό τον τρόπο. Όσοι το έκαναν θα πρέπει όχι μόνο να ντρέπονται, αλλά θα είναι και υπεύθυνοι για όποια επίθεση ίσως γίνει στο μέλλον".

Αντίθετα, ο Γ. Ορφανός, που επίσης ήταν από την πρώτη στιγμή στο γραφείο του, αφού βεβαιώθηκε πως οι δυο υπάλληλοί του, που είχαν εγκλωβιστεί στο γραφείο του ήταν καλά, όταν τον πλησιάσαμε, μας μίλησε off the record, ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, φανερά σοκαρισμένος.