Με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στη γειτονική χώρα, βρετανικός οίκος αξιολόγησης προβλέπει αναταραχές

Με καχυποψία βλέπει τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Αλβανία ένα από τα πιο σημαντικά πρακτορεία της Βρετανίας για την αξιολόγηση των οικονομικών ρίσκων αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Shqip».
Στην έκθεση του βρετανικού οίκου αξιολόγησης «Maplecroft» το οποίο φημίζεται για το κύρος του σχετικά με τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις του για τις οικονομίες διαφόρων χώρων του κόσμου, η Αλβανία χαρακτηρίζεται ως μια ανασφαλής και προβληματική χώρα για ξένες επενδύσεις αυτήν την στιγμή.
Το κύριο επιχείρημα για το συμπέρασμα αυτό είναι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και η αναταραχές που αναμένεται να έρθουν μετά την διεξαγωγή τους, πράγμα το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές του πρακτορείου θα επηρεάσει άμεσα το κλίμα για τους επενδυτές στη χώρα. 
Ο οργανισμός συμβουλεύει τους πελάτες του και ταυτόχρονα και τους διεθνείς επενδυτές να είναι προσεκτικοί, επειδή οι αλβανικές εκλογές του Ιουνίου αναμένεται να τεθούν υπό αμφισβήτηση.
Προς το παρόν, η πολιτική κατάσταση στη χώρα χαρακτηρίζεται τεταμένη και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο προβληματική μετά τις εκλογές. Επιπλέον, η έκθεση προβλέπει και αναταραχές.