Με κάθε επισημότητα έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Μαρτίου, η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. >>>

Ο νέος μητροπολίτης, με καταγωγή από την Καβάλα, είναι 42 ετών και για δεκαεπτά χρόνια υπηρέτησε ως κληρικός και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου.

Στην ενθρόνισή του, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο τοποτηρητής του μητροπολιτικού θρόνου της Κομοτηνής μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης και το σύνολο των θεσμικών φορέων της περιοχής.

Στην επίσημη υποδοχή του νέου μητροπολίτη στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής παραβρέθηκαν ο μουφτής της Κομοτηνής, εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, μητροπολίτες και επίσκοποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών της πόλης και οι πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τον νέο μητροπολίτη προσφώνησε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης ο οποίος υπογράμμισε ότι η εκλογή του σηματοδοτεί μια νέα αρχή «που θα στηρίζεται στη θρησκευτικότητα, την ενότητα, την πνευματική ποιότητα και την κοινωνική προσφορά προς όλους τους συμπολίτες μας».

Στην αντιφώνησή του ο νέος μητροπολίτης εξέφρασε τη διάθεση να συμβάλει μέσα από το θεσμικό ρόλο που του εμπιστεύτηκε η εκκλησία «στη διακονία της ειρήνης και της προόδου του λαού της Κομοτηνής. Θα ήταν πολύ σημαντικό, για την αποστολή που αναλαμβάνω, εάν συνέβαλα προς αυτή την κατεύθυνση, έστω και ελάχιστα, έστω και λίγο».