samareites_diasostes_volvi_20130303_02.JPG

Η αξιολόγηση έγινε στον δήμο Βόλβης – “Αρωγός σε όλες τις προσπάθειες κοινωνικής αλληλεγγύης ο δήμος” δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Γαλαμάτης. >>>

 

Η κορυφαία εκδήλωση του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), η 3η Πανελλήνια Εκπαίδευση-Αξιολόγηση Εκπαιδευτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης.

Στην τελετή έναρξης το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου –όπου παρευρέθηκε η ολυμπιονίκης και τομεάρχης Προαγωγής Εθελοντισμού   του ΕΕΣ Βούλα Πατουλίδου- ο γενικός γραμματέας του ΕΕΣ Αντώνιος Πετμεζάς παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη για την έμπρακτη συνεισφορά του δήμου στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

samareites_diasostes_volvi_20130303_01.JPG

Ο κ. Γαλαμάτης επαίνεσε το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Βόλβης θα σταθεί ενεργά αρωγός σε όλες τις προσπάθειες κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Μέσω της αξιολόγησης των υποψήφιων εκπαιδευτών προκύπτουν τα εκπαιδευμένα στελέχη που με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν εθελοντές Σαμαρείτες, διασώστες και ναυαγοσώστες και ειδικότερα εκπαιδευτές Διάδοσης, Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και Ναυαγοσωστικής.

Η 3η Πανελλήνια Εκπαίδευση-Αξιολόγηση αφορούσε τα περιφερειακά τμήματα της Βόρειας, Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.