Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του, λόγω άσκησης ποινικής δίωξης στο πρόσωπό του για τη ΔΕΗ.>>>
Στην επιστολή αναφέρει πως ο μοναδικός λόγος της παραίτησής του είναι η εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή, ενώ για τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ θα υπάρξει πρόταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αθανασόπουλου:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.
Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού. Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε
Με εκτίμηση,
Τάκης Αθανασάπουλος"