Πόρτα–πόρτα ενημερώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση

HANTH DENTROFYTEYSH_231111 05.jpg

Στην 3η Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 9.00, η δεύτερη εξόρμηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την ενημέρωση των δημοτών πόρτα-πόρτα (door to door), σε πολυκατοικίες και καταστήματα, για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. >>>

 

Με βασικό σύνθημα «Αγαπώ την πόλη μου υιοθετώ την γειτονιά μου» μαθητές από Σχολεία της 3ης Κοινότητας θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικά δρώμενα που ετοίμασαν (ζωγραφική, μουσική, θεατρικό) με θέμα την Ανακύκλωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Αμέσως μετά, οι μαθητές μαζί με ενεργούς πολίτες και μέλη εθελοντικών ομάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και με το συντονισμό και την συνεργασία στελεχών της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, θα μοιράσουν το ενημερωτικό φυλλάδιο για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, τη σχετική αφίσα και πληροφοριακό έντυπο με χρηστικές οδηγίες. Η δράση θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Βόρειας πλευράς της οδού Αγίου Δημητρίου και στις οδούς Κασσάνδρου και Ολυμπιάδος.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς υπογράμμισε πως «οι μαθητές αναλαμβάνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες απευθύνουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα με επιπλέον αξία και μπορούν να παρακινήσουν τις οικογένειές τους στο να εφαρμόσουν την Ανακύκλωση. Με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία δημοτών και επαγγελματιών οι δομικές αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών Καθαριότητας θα γίνουν συντομότερα αντιληπτές. Είναι εξίσου καθοριστική και απαραίτητη η ενημέρωση για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων σε όλους, πολύ δε περισσότερο στους μαθητές».

Οι ειδικές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια, τα Εθελοντικά Δίκτυα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πληροφοριακό υλικό που θα μοιραστεί σε δημότες και επαγγελματίες είναι χορηγία της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και εντάσσεται στο γενικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαζί με το διαφημιστικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα που προβάλλεται στα ΜΜΕ της πόλης.

Σχόλια