gioulekas-mpoutaris.jpg

Αφορμή τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, περί επανεκλογής του >>>

 

Αλαζονικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπουτάρη περί βέβαιης επανεκλογής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας.

«Οι Θεσσαλονικείς θα το αποφασίσουν αυτό. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει κ. Μπουτάρη», δήλωσε και πρότεινε την ανάγκη σύστασης κοινής επιτροπής που θα επισκεφθεί τα αρμόδια υπουργεία για να εξευρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για τις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στη Βενιζέλου.

«Να κατέβουμε στην Αθήνα με τον δήμαρχο και να συζητήσουμε τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσαβάρα προκειμένου να παρθεί μια απόφαση για το μετρό», πρότεινε ο κ. Γκιουλέκας, άποψη την οποία ο κ. Μπουτάρης τελικά απέρριψε. Ο κ. Γκιουλέκας επίσης τόνισε πως «σε ψευτοδιλήμματα δεν πρέπει να μπαίνουμε. Η πόλη έχει πνιγεί. Και μετρό και τραμ και υποθαλάσσια χρειαζόμαστε. Όλα. Δεν πρέπει να διαλέξουμε».

Επίσης δήλωσε αντίθετος στη μεταφορά των αρχαίων και τόνισε πως αν αυτή γίνει θα έχει και «ένα άλφα κόστος». Ακόμη έδωσε και την λύση της μεταφοράς ενός μέρους των αρχαιοτήτων λέγοντας: «Μπορούμε να διατηρήσουμε ένα μέρος των αρχαιοτήτων εδώ και να μεταφέρουμε ένα μέρος. Δεν ακούστηκε μια διαζευτική λύση για τα αρχαία».