PAPAGEORGIOU_NOSOKOMIO_07.jpg

Θα εξυπηρετούνται μόνον τα έκτακτα περιστατικά – “Θα ΄χουμε το ίδιο πρόβλημα και τον επόμενο μήνα” επισημαίνουν οι εργαζόμενοι >>>

 

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν κατά πάσα πιθανότητα από σήμερα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παρά τη χθεσινή έγκριση της εκταμίευσης της μισθοδοσίας, για το μήνα Φεβρουάριο η οποία αγγίζει το συνολικό ποσό των 2.700.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Τ.Θ.», ο Παναγιώτης Τουχτίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το πρόβλημα παρά την εκταμίευση της μισθοδοσίας για το Φεβρουάριο, παραμένει.

«Θα πληρωθούμε περίπου στις 10 Μαρτίου για τον προηγούμενο μήνα (λόγω γραφειοκρατίας κάνει 5-6 μέρες, να εκταμιευθεί το ποσό), και το Μάρτιο που το ποσό είναι 3.200.000 ευρώ, θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα», σημειώνει και προσθέτει πως «εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας, μέχρι να βρεθεί ολοκληρωτική λύση του προβλήματος».

Όπως ανάφερε μάλιστα και ο ίδιος, μέχρι χθες από τους 1.000 εργαζόμενους του Παπαγεωργίου, είχαν συγκεντρωθεί 600 δηλώσεις εργαζομένων για επίσχεση εργασίας, ενώ σήμερα αναμένεται να προστεθούν και άλλοι στη λίστα.

Να σημειωθεί πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση, των εργαζομένων, ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου και στο πλαίσιο αυτό από σήμερα θα εξυπηρετούν μόνο τα περιστατικά που θα φτάνουν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.