ERGATIKO_katalipsi_1.jpg
“Δεν υπάρχει καμία ενότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα” παραδέχεται ο Παν. Τσαραμπουλίδης >>>

 

«Δεν υπάρχει καμία ενότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα». Αυτό παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παν. Τσαραμπουλίδης, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ και την εκλογή του στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, ο κ. Τσαραμπουλίδης είπε πως «στο συνδικαλιστικό κίνημα αισθανόμαστε… μοναξιά». Κι εξήγησε ότι «βρισκόμαστε στη μέση: Από τη μία να πείσουμε όσους κυβερνούν άμεσα ή έμμεσα, ότι οι επιλογές τους είναι λάθος. Από την άλλη, να πείσουμε τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις ότι βρισκόμαστε απέναντι με τα κόμματα που κυβερνούν».

Στην παρατήρηση ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο(σ.σ. από το ΠΑΣΟΚ) και θα ήταν πιο εύκολη η προσέγγιση αυτών που κυβερνούν έμμεσα, απάντησε ότι «δεν υπάρχει επαφή. Είναι κλειστές οι στρόφιγγες. Και αυτοί πιστεύουν ότι σώζουν τη χώρα. Πρέπει να το καταλάβουν ότι δεν τη σώζουν με αυτόν τον τρόπο. Το αντιλαμβάνονται σιγά – σιγά».

Όσο για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος, ο κ. Τσαραμπουλίδης υπογραμμίζει πως «συνεχίζει τον αγώνα. Δεν το κρύβουμε ότι ο αγώνας μας είναι αμυντικός. Θα τον συνεχίσουμε, όμως».