Θέση για το ναζιστικό χαιρετισμού του Γ. Κατίδη έλαβε και η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε δελτίο Τύπου της
"Ο Νεοναζισμός που προσπαθεί να περάσει αυτή η μόδα, το νέο trend, που λέγεται Χρυσή Αυγή, μπορεί να είναι παροδικός, καθώς κάθε τι που έρχεται στη μόδα φεύγει, αλλά κάποιοι νέοι σήμερα πληρώνουν ακριβά αυτές τους τις προτιμήσεις. Απόλυτα κατακριτέα η συμπεριφορά του 20χρονου Γιώργου Κατίδη της ΑΕΚ, αλλά ας μην ξεχνάμε από πού προήλθε και που μπορεί να οδηγήσουν επιπόλαιες επιλογές που δεν γίνονται κατόπιν ώριμης σκέψης, αλλά λόγω ημιμάθειας ή και πλήρους άγνοιας.
Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε κάθε νέο και νέα της σημερινής εποχής και τον καλεί σε ώριμη σκέψη, προτού αποφασίσει που θέλει να ανήκει. Εδώ η απόφαση είναι δημοκρατία ή ναζισμός, λογική ή παραλογισμός, στόχος το αποτέλεσμα ή η αντίδραση για την αντίδραση, ενότητα ή διχασμός του Ελληνικού Έθνους. 
Ο πατριωτισμός δεν εκφράζεται με λογικές μίσους, αλλά ούτε με διχαστικές λογικές εκφραστές των οποίων βλέπουμε από τους άλλους πολιτικούς χώρους, που το μόνο που κάνουν είναι να συνεχίζουν να τις πυροδοτούν. 
Τα άκρα υπηρετούν τα σχέδια του "διαίρει και βασίλευε" της Συγκυβέρνησης. Θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους".